πως-να-αποφύγετε-διαρροές-στο-σπίτι
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πώς να αποφύγετε διαρροές στο σπίτι σας!

Εάν δεν έχετε ποτέ παρουσιάσει διαρροές στο σπίτι σας, είστε πολύ τυχεροί. Εάν η ατυχία σας έχει χτυπήσει την πόρτα σας, τότε γνωρίζετε σίγουρα ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να το είχατε αποτρέψει.

Οι επαγγελματίες, Αποφράξεις Αντωνίου Αθήνα, συγκέντρωσαν μια λίστα με όλα τα σημεία που πρέπει να ελέγξετε αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε απροσδόκητα προβλήματα και διαρροές στο σπίτι! Μια μικρή επισκευή, εδώ και εκεί, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην αδειάσει ο τραπεζικός λογαριασμός σας λόγω σπασμένων σωληνώσεων. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο με ευκολία και αυτοπεποίθηση!

Τύποι διαρροών νερού

Υπάρχουν δύο τύποι διαρροών. Καταστροφικές διαρροές νερού που καταστρέφουν το σπίτι και δαπανηρές διαρροές νερού που αυξάνουν τους λογαριασμούς νερού.

Καταστροφικές διαρροές νερού συμβαίνουν στα σπίτια – πιο τακτικά από ό,τι θα περίμενε κανείς στην πραγματικότητα. Οι γραμμές τουαλέτας εκρήγνυνται, παγώνουν σωλήνες, ρωγμές σωλήνων ψυγείου – οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Φανταστείτε να υπάρχει διαρροή νερού όταν λείπετε για το Σαββατοκύριακο – θα μπορούσε εύκολα να πλημμυρίσει το σπίτι σας. Δεν σημαίνει απλώς δεκάδες χιλιάδες ζημιές – σημαίνει επίσης ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το σπίτι σας για να μπορέσουν οι τεχνικοί να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν. Αφαίρεση πλακάκια, αντικατάσταση σωληνώσεων και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν για να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Ο άλλος τύπος διαρροής που συμβαίνει στα σπίτια είναι δαπανηρές διαρροές νερού. Μια υπόγεια διαρροή άρδευσης μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μήνες, αυξάνοντας τους συνολικούς λογαριασμούς κατά χιλιάδες. Η κατανόηση αυτών των τύπων διαρροών και η προσοχή σας μπορεί να σας σώσει μακροπρόθεσμα!

4 Τύποι καταστροφικών διαρροών νερού

Γενικά, υπάρχουν 4 τύποι καταστροφικών διαρροών νερού:

  • Διαρροές σωληνώσεων ζεστού νερού
  • Σωλήνες ύδρευσης
  • Γραμμές παροχής τουαλέτας
  • Αποτυχίες συσκευής

Οι σωλήνες ριπής μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σπίτι σας και γενικά προκαλούνται από θερμοκρασίες ψύξης στο σπίτι σας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια καταστροφική έκρηξη σωλήνων που μπορεί να συμβεί στους τοίχους.

Συσκευές όπως πλυντήρια και πλυντήρια πιάτων διαθέτουν γραμμές τροφοδοσίας που την τροφοδοτούν. Πολλές φορές είναι καουτσούκ ή pex και είναι επιρρεπείς σε έκρηξη.

Η αποτυχία των δεξαμενών ζεστού νερού με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αποτύχει και να προκαλέσει σημαντική ζημιά. Αυτό οφείλεται συνήθως στην έλλειψη συντήρησης ή αντικατάστασης των ράβδων ανόδου. Όταν μια δεξαμενή ζεστού νερού αποτύχει, το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι 120 λίτρα ζεστού νερού στο υπόγειο σας και στη συνέχεια συνεχίζει η διαρροή.

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι δαπανηρών διαρροών;

Οι δαπανηρές διαρροές αυξάνουν τους λογαριασμούς νερού και μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Είναι σιωπηλοί και εμφανίζονται μόνο στο μηνιαίο λογαριασμό νερού ως τεράστια αύξηση κόστους! Υπάρχουν δύο σημαντικοί τύποι δαπανηρών διαρροών νερού που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οι τουαλέτες με διαρροή εμφανίζονται συνεχώς και υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβούν σε κτίρια όπως είναι οι πολυκατοικίες. Είτε ένα πτερύγιο τουαλέτας διαβρώνεται και αφήνει σιγά-σιγά το νερό να περάσει ή η τουαλέτα μόλις έχει κενά κατά την κόλληση, προκαλώντας διαρροές σαν ανοιχτή βρύση.

Οι διαρροές άρδευσης εμφανίζονται συνήθως υπόγεια και μπορεί να είναι δύσκολο να παρατηρηθούν. Μια υπόγεια γραμμή θα σπάσει, είτε θα διαβρωθεί, είτε θα παγώσει το χειμώνα λόγω έλλειψης νερού. Αυτές οι διαρροές μπορούν να αυξήσουν το λογαριασμό σας στο νερό και αργούν πολύ να βρεθούν.

Τι θα σας κοστίσει η ζημιά από διαρροές;

Η ζημιά από το νερό είναι η δεύτερη πιο ισχυρή αξίωση στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, η μέση απαίτηση για ασφάλιση κατοικιών για σπασμένο σωλήνα είναι πάνω από 100.000 €. Ωστόσο, η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη ανάλογα με το τι έχετε στην περιοχή του σπιτιού σας, η διαρροή. Μέσα σε 24 ώρες, η μούχλα αρχίζει να αναπτύσσεται σε στάσιμο νερό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σήψη στα έπιπλα και άλλα αντικείμενα. Εκτός από τις άμεσα ανιχνεύσιμες διαρροές, οι μη εντοπισμένες διαρροές νερού μπορούν να προσθέτουν εκατοντάδες στον λογαριασμό νερού κάθε χρόνο.

Ένα υπόγειο γεμάτο νερό είναι ένα προφανές πρόβλημα, αλλά ορισμένες διαρροές μπορεί να μην εντοπιστούν προκαλώντας τεράστιες αιχμές στο λογαριασμό του νερού σας. Μια διαρροή, όπως αυτή από ένα διαβρωμένο πτερύγιο τουαλέτας, μπορεί να προκαλέσει τη ροή του νερού καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να προστίθενται εκατοντάδες ευρώ στον λογαριασμό νερού ανά μήνα.

Μια διαρροή θα μπορούσε να κοστίσει χιλιάδες ευρώ στο σπίτι για επισκευές και αντικατάσταση συσκευών. Επίσης, θα μπορούσε να βλάψει αναντικατάστατα την ιδιοκτησία σας, καταστρέφοντας φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Παρόλο που μπορεί να μπορείτε να αντικαταστήσετε δάπεδα, την τηλεόρασή σας ή το πλυντήριο σας, είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα στο σπίτι σας που απλά δεν θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε εάν επρόκειτο να καταστραφούν.

 

Πώς να αποφύγετε διαρροές στο σπίτι;

Ελέγχετε τακτικά τη στέγη. Με τον έλεγχο της οροφής του σπιτιού σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο διαρροής από αυτήν την πηγή. Ειδικά μετά από μια δυνατή καταιγίδα ή πολύ δυνατούς ανέμους, είναι καλό να κοιτάξετε την κατάσταση της στέγης του σπιτιού σας. Εάν τα πλακίδια έχουν υποστεί ζημιά, μην ξεχάσετε να τα αντικαταστήσετε ή να τα επισκευάσετε.

1. Καθαρίστε την υδρορροή

Μια πολύ κοινή αιτία της πλημμύρας είναι η φραγμένη υδρορροή. Εάν δεν καθαρίζονται τακτικά, οι υδρορροές του σπιτιού μπορούν πολύ εύκολα να φράξουν. Οι πέτρες, τα φύλλα που παρασύρονται από το νερό της βροχής και η σκόνη μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές διαρροές στο σπίτι σας. Ένας τακτικός καθαρισμός και λίγη φροντίδα θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο μακροπρόθεσμα.

2. Δώστε προσοχή στα ηχητικά σημάδια

Ένας εύκολος τρόπος για την αποφυγή διαρροών στο σπίτι είναι να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Εάν ακούτε περίεργους θορύβους, ακόμη και όταν το μπάνιο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, θα πρέπει να το ελέγξετε. Ένα άλλο σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα είναι να στάζει νερό. Αποφύγετε να πετάτε αντικείμενα στον νεροχύτη και την τουαλέτα. Επίσης, ελέγξτε την πίεση του νερού. Εάν είναι χαμηλή σε σύγκριση με το συνηθισμένο σας, σας συνιστούμε να καλέσετε έναν έμπειρο υδραυλικό για να λύσετε το πρόβλημα, προτού αντιμετωπίσετε διαρροές στο σπίτι σας.

3. Ελέγξτε τα παράθυρα του σπιτιού

Ένας ασφαλής τρόπος αποφυγής διαρροών στο σπίτι είναι να ελέγχετε τα παράθυρα τακτικά. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, εμφανίζεται συχνά το φαινόμενο της υγροποίησης ή του «ιδρώτα» των κουφωμάτων. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να έχει μια ποικιλία αρνητικών επιπτώσεων όχι μόνο στο σπίτι σας, αλλά και στην υγεία σας. Ζητήστε από έναν καταρτισμένο επαγγελματία να προτείνει τη σωστή λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

4. Μονώστε τους σωλήνες στο σπίτι σας

Αν και η χώρα μας είναι γνωστή για το ήπιο και εύκρατο κλίμα της, μερικοί χειμώνες είναι πραγματικά κρύοι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν σε ψύξη του νερού μέσα στους σωλήνες. Αυτό, φυσικά, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στους σωλήνες, με αποτέλεσμα διαρροές στο σπίτι. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να μονώσουμε τους σωλήνες πριν έρθει ο χειμώνας με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που έχει.

Όποιο πρόβλημα κι αν έχετε στο σπίτι σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας, Αποφράξεις Αντωνίου για να σας δώσουμε τη λύση που χρειάζεστε!

 

Δείτε περισσότερα για αποφράξεις:

ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

Δημοσιογράφος σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω στα δικά μου blog.

ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.