Ο «πιο μοναχικός άνθρωπος του κόσμου» επιτέλους καταγράφηκε σε βίντεο
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο «πιο μοναχικός άνθρωπος του κόσμου» επιτέλους καταγράφηκε σε βίντεο


Ένα εξαιρετικά σπάνιο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Funai της κυβέρνησης της Βραζιλίας, η οποία ασχολείται με τους ιθαγενείς πληθυσμούς στη χώρα.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας μυώδης άνδρας, περίπου 50 ετών, που κόβει ένα δέντρο χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι. Ο άνδρας αυτός ζει μόνος του στον Αμαζόνιο εδώ και 22 χρόνια, αφότου τα τελευταία μέλη της φυλής του δολοφονήθηκαν, και πολλοί τον αποκαλούν ως «τον πιο μοναχικό άνθρωπο του κόσμου».Αν και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα, αλλά και ένα βιβλίο, για τον μυστηριώδη αυτόν άνδρα, ελάχιστα είναι γνωστά γι’ αυτόν. Η Funai εκτιμά ότι δεν έχει ποτέ επικοινωνήσει με κανέναν έξω από τη φυλή του, για την οποία επίσης δεν είναι γνωστό ούτε το όνομά της, ούτε η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της. Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας τον αποκαλούν συχνά «Ινδιάνο της Τρύπας», γιατί από εκεί που περνά αφήνει συχνά λάκκους, πιθανότατα για να παγιδεύσει εκεί ζώα ή για να κρυφτεί.

Μέχρι τη δημοσιοποίηση αυτού του βίντεο, υπήρχε μόνο μία θολή φωτογραφία του, και αυτό είναι που καθιστά τόσο σημαντικό το βίντεο της Funai. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: η Funai έπρεπε να αποδείξει ότι ο άνθρωπος αυτός υπάρχει ακόμα, ώστε να διατηρήσει την περιοριστική εντολή που απαγορεύει σε οποιονδήποτε να μπει στην περιοχή στην οποία κινείται ο «πιο μοναχικός άνθρωπος του κόσμου», μία περιοχή περικυκλωμένη από αγροκτήματα ιδιωτών και αποψιλωμένες εκτάσεις, την οποία θα ήθελαν πολύ να εκμεταλλευτούν αγρότες και παράνομοι υλοτόμοι, και γι’ αυτό εκτιμάται ότι ο ίδιος κινδυνεύει.

«Είναι πολύ καλά, κυνηγά, διατηρεί κάποιες φυτείες παπάγιας, καλαμποκιού», δήλωσε στέλεχος της Funai στην εφημερίδα Guardian, ενώ η Φιόνα Γουότσον, που έχει επισκεφθεί την περιοχή και έχει δει τους καταυλισμούς του άνδρα, είπε στο BBC: «έχει περάσει μία τόσο βίαια εμπειρία, που βλέπει τον κόσμο ως ένα πολύ επικίνδυνο μέρος».

«Κατά κάποιον τρόπο δε γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτόν. Αλλά είναι ένα σύμβολο αυτού που χάνουμε – αυτής της τρομερής ανθρώπινης διαφορετικότητας», ανέφερε η ίδια.

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης….
Source link

ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

Δημοσιογράφος σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω στα δικά μου blog.

ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.