Μπορούν οι εταιρείες Web Hosting να προσφέρουν απεριόριστο πακέτο φιλοξενίας
ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Μπορούν οι εταιρείες Web Hosting να προσφέρουν απεριόριστο πακέτο φιλοξενίας;

Σε ένα από τα προτεινόμενα άρθρα μας για το Web Hosting, καλύψαμε ορισμένες από τις Απεριόριστες δυνατότητες στα πακέτα Web Hosting. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ, “Πώς είναι δυνατόν για μια εταιρεία Web Hosting να προσφέρει απεριόριστο χώρο φιλοξενίας Ιστού και εύρος ζώνης;”

Κατά τη διαμόρφωση μιας επιφάνειας εργασίας υπολογιστή, δεν υπάρχει ποτέ προσφορά “απεριόριστου σκληρού δίσκου“. Έτσι, δεν είναι σχεδόν κανένας τρόπος για τις εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων, θεωρητικά, να προσφέρουν απεριόριστο χώρο φιλοξενίας ιστοσελίδων για πελάτες.

Ποια είναι η λογική πίσω από αυτό;

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε έναν μπουφέ ή σε ένα εστιατόριο που μπορείτε να φάτε. Δικαιούστε να φάτε όσα θέλετε. Κατά σειρά, σας προσφέρεται «απεριόριστο» φαγητό. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορούμε να φάμε. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι τρώνε μόνο ένα ή δύο πιάτα σε έναν μπουφέ. Έτσι βγάζουν τα κέρδη τους τα εστιατόρια με μπουφέ.

Οι πελάτες που τρώνε πολύ λίγο αντισταθμίζουν αυτούς που τρώνε πολύ. Αυτό το είδος επιχειρηματικού μοντέλου μοιάζει πολύ με το πώς λειτουργούν οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων όταν προσφέρουν απεριόριστη φιλοξενία ιστοσελίδων. Παρόλο που οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φιλοξενίας ιστού, υπάρχουν πάντα πελάτες χαμηλής χρήσης για να εξισορροπήσουν τους άλλους πελάτες υψηλής χρήσης.

Να επιλέξουμε απεριόριστο Web Hosting;

Τώρα γνωρίζουμε τη λογική πίσω από αυτό, είναι αρκετά ασφαλές να πούμε ότι δεν υπάρχουν αλιεύματα όταν ασχολούμαστε με απεριόριστα προγράμματα φιλοξενίας που προσφέρονται από ορισμένες από τις καθιερωμένες εταιρείες Web Hosting.

Ωστόσο, συνιστάται ανεπιφύλακτα να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα για να δείτε πώς ο πάροχος ορίζει την απεριόριστη φιλοξενία πριν υποβάλετε την παραγγελία σας.

Επίσης, προσπαθήστε να υπολογίσετε πόσο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης χρειάζεται πραγματικά ο ιστότοπός σας. Εάν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες χαμηλής χρήσης, ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε πακέτα φιλοξενίας με λιγότερο χώρο αποθήκευσης, καθώς αυτά είναι γενικά φθηνότερα ή ακόμη και δωρεάν προγράμματα Web Hosting.

Όλοι οι ιστότοποι χρειάζονται έναν οικοδεσπότη Ιστού. Ένα πρόγραμμα Web Hosting σάς δίνει πρόσβαση σε έναν διακομιστή ιστού, στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία Ιστού σας και να μοιραστείτε όλα τα δεδομένα με τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων στην αγορά και ένα από αυτά είναι η δωρεάν επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το δωρεάν Web Hosting.

Δωρεάν Web Hosting – είναι πραγματικά δωρεάν;

Ναι, πολλές διαφορετικές εταιρείες προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων χωρίς κόστος. Ωστόσο, ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν προσφέρουν επαρκείς δυνατότητες που χρειάζεστε για τον ιστότοπό σας και/ή τα περισσότερα από αυτά σας αναγκάζουν να τοποθετήσετε διαφημίσεις στον ιστότοπό σας.

Τι μπορώ να κάνω με το δωρεάν Web Hosting;

Μπορείτε να κάνετε σχεδόν οτιδήποτε θα κάνατε με ένα κανονικό πρόγραμμα Web Hosting, εκτός από το ότι περιορίζεστε από την ποσότητα των πόρων του διακομιστή. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι κοινές δυνατότητες όπως προγραμματισμός PHP, βάσεις δεδομένων MySQL, σενάρια CGI και FTP ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα.

Η μηνιαία κατανομή εύρους ζώνης μπορεί επίσης να είναι περιορισμένη – εάν ο ιστός έχει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, θα απαιτήσει περισσότερο εύρος ζώνης.

Το δύσκολο μέρος αυτού είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε αιχμές στην κυκλοφορία όταν το λιγότερο αναμενόταν και να μείνετε με ξαφνική έλλειψη πόρων. Εάν η επισκεψιμότητα είναι σημαντική, βεβαιωθείτε ότι το δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού σας περιλαμβάνεται με επαρκές εύρος ζώνης για να υποστηρίξει τις τρέχουσες και μελλοντικές σας απαιτήσεις επισκεψιμότητας.

Όλοι οι δωρεάν πάροχοι Web Hosting επιβάλλουν διαφημίσεις;

Πολλοί, όχι όλοι, δωρεάν πάροχοι Web Hosting σάς αναγκάζουν να τοποθετήσετε αναδυόμενα παράθυρα, pop-under, διαφημίσεις banner τρίτων και άλλα ενοχλητικά στοιχεία στον ιστότοπό σας με αντάλλαγμα τις δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας Ιστού τους.

Τις περισσότερες φορές, η αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή είναι ο μόνος τρόπος για να καταργήσετε αυτές τις διαφημίσεις.

Μπορώ να αναβαθμίσω το δωρεάν πρόγραμμα Web Hosting μου;

Μια από τις καλύτερες πτυχές των δωρεάν προγραμμάτων φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι ότι οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων θα σας επιτρέψουν να αναβαθμίσετε το δωρεάν σχέδιό σας σε ένα πιο περιεκτικό πρόγραμμα επί πληρωμή.

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να δοκιμάσετε υπηρεσίες hosting (ή να δοκιμάσετε έναν πάροχο Web Hosting), ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο δωρεάν υπηρεσίας Web Hosting με μια εταιρεία που προσφέρει την επιλογή αναβάθμισης, ή ακόμα καλύτερα, μια ομαλή μετάβαση.

Τι είδους υποστήριξη πελατών πρέπει να περιμένω;

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των δωρεάν υπηρεσιών Web Hosting είναι η έλλειψη υποστήριξης. Φαίνεται σαν κάποιες εταιρείες να μειώνουν το κόστος σε διάφορους τομείς για να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να παρέχεται χωρίς επιπλέον κόστος.

Δείτε περισσότερα για πάροχο Web Hosting:

ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ

Δημοσιογράφος σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω στα δικά μου blog.

ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.